Skip Navigation Links

Kunsttechnieken in historisch perspectief

H. Westgeest, T. van Bueren, A. Groot, A. de Koomen (eds.)
Add to basket ->
312 p., 120 b/w ill. + 40 colour ill., 210 x 297 mm, 2011
ISBN: 978-2-503-54229-4
Languages: Dutch
PaperbackPaperback
The publication is available.The publication is available.
Retail price: EUR 31,13 excl. tax
How to order?

Kunstwerken zijn in de eerste plaats objecten die door mensenhanden zijn gemaakt. Om de geschiedenis van de kunst goed te begrijpen, moeten we dus ook de geschiedenis van materiaaltoepassingen en maakprocessen kennen. Kunsttechnieken in historisch perspectief wil feitelijke kennis bijbrengen over veelvuldig gebruikte materialen en bewerkingsmethoden, maar ook de vraag beantwoorden waarom een bepaalde techniek favoriet werd en daarna door een andere verdrongen. Het boek wil eveneens aanzetten tot het nadenken over de implicaties van het maakproces voor andere aspecten van de kunstgeschiedenis. Kunsttechnieken in historisch perspectief bestaat uit twintig hoofdstukken die kunsttechnieken uit zowel de oude beeldende kunst als moderne en hedendaagse kunst betreffen: schilderkunstige technieken, beeldhouwtechnieken, tekentechnieken, grafische technieken, fotografie, video, digitale kunst en installatiekunst. Tot slot komen technisch onderzoek, conservering en restauratie aan bod.

De ruim 300 pagina’s, tientallen afbeeldingen (waarvan een derde in kleur), en een zakenregister van bijna duizend termen, vormen samen zowel een studieboek over kunsttechnieken uit de oude en moderne beeldende kunst als een naslagwerk.

Review

"Deze publicatie is meer dan een studieboek voor kunstgeschiedenisstudenten. Het is tevens een waardevol naslagwerk voor eenieder die in beeldende kunst is geïnteresseerd." (in: kM, Vol. 82, zomer 2012, p. 32)

Interest Classification:
Fine Arts & Performing Arts
Art History (general)
Conservation & restoration of objects

Privacy Policy - Terms and Conditions © 2022 Brepols Publishers NV/SA - All Rights Reserved